PAUZA DE MASINI. 1 mai rapid ca altul (la plata taxei de pod)

Share
| Scris de: Bogdan Pispiris | 30-04-2015

Mai este o zi pana la inceperea „pelerinajului” de 1 mai catre litoral si daca esti printre cei care nu au aflat inca toate noutatile, atunci poti lasa acasa pachetul cu mancare si umbrela de soare pregatite pentru coada de la punctul de trecede de la Fetesti.

Nu e nici o gluma si nu, statul nu face „cinste” de 1 mai cu taxa de pod, dar a pus la punct un sistem mai civilizat de a fi platita. 

Exista trei modalitati de plata pentru taxa de pod. Prin SMS la numarul 7577, in benzinarii sau direct la ghiseu. Traficul prin punctul de plata este organizat pe trei benzi. Doua benzi nu au bariera si sunt destinate celor care au achitat taxa folosind una dintre primele doua metode, pentru cei care vor sa achite cash fiind rezervata prima banda. Supravegherea video va identifica numerele de inlatriculare ale masinilor si le va compara cu baza de date, cei care nu figureaza acolo riscand o amenda intre 130 ron si 910 ron.

Numarul 7577 este disponibil in retelele, Vodafone, Orange, Telekom si Digi Mobil. Prin SMS se poate plati o singura trecere ce se taxeaza in conformitate cu termenii si conditiile operatorilor de telefonie mobila. Pentru achitare trebuie transmis numarul de inmatriculare al masinii, precum si categoria din care face parte, dupa cum urmeaza. Categoria 1 – Autotvehicule pana in 3,5t – taxa 13 ron. Categoria 2 – Autovehicule pana in 12t sau 23 de locuri – taxa 47 ron. Categoria 3 – Autovehicule peste 12t cu cel mult trei axe si autocare – taxa 64 ron. Categoria 4 – Autovehicule peste 12t cu minim 4 axe – taxa 91 ron.

Daca doriti sa achitati taxa in benzinarii, atunci trebuie sa alegeti una dintre statiile OMV-Petron, Rompetrol sau MOL.

Share