100 de milioane de masini VW, vulnerabile la hackeri

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 12-08-2016

VW-e-Golf-1a

Un nou raport sugereaza ca nu mai putin de 100 de milioane de masini Volkswagen, aflate in circulatie in intreaga lume, sunt vulnerabile hackingului. Raportul vine de la 4 experti in securitate de la Universitatea din Birmingham, care spun ca majoritatea masinilor VW vandute din 1995 pana astazi pot cadea prada hackerilor.

In urma cercetarilor facute, expertii in securitate au descoperit ca hackerii pot intercepta semnalul cheii-telecomanda printr-un sistem sofisticat de radio hardware. De la peste 100 metri distanta, hackerii pot intercepta semnalul cand soferii doresc sa deschida sau sa inchida usa masinii. Ulterior, hackerii pot clona semnalul si pot avea acces nestingherit la masina iar pentru toate acestea nu au nevoie decat de un laptop, un radio si cateva cunostinte IT.

Multe modele ale grupului VW produse din 1995 pana astazi se afla in acest pericol iar printre modelele cu vulnerabilitati se regaseste si noul Audi Q3.

Interesant este ca Volkswagen a remis presei o declaratie prin care spune ca actualele modele Golf, Passat, Tiguan si Touran se afla in afara acestui pericol, insa n-au precizat daca ale modele Audi, Skoda, Seat sau chiar VW sunt suspectibile de a fi victimile hackerilor.

Share