Special

Academia Titi Aur lanseaza Campania sociala “ViATA e a ta”

De 19 decembrie 2016No Comments

titi-aur1

Pentru a veni in sprijinul pregatirii generatiilor viitoare de soferi, in 2017, trainerii Academiei Titi Aur vor specializa peste 1.000 de instructor auto din toata tara, pentru ca acestia sunt o veriga importanta in diminuarea numarului de accidente rutiere.  Directia Rutiera din cadrul IGPR si Autoritatea Rutiera Romana (ARR) din cadrul Ministerului Transporturilor sunt parteneri ai campaniei.

“Viata e a ta” este o campanie sociala de constientizare si preventie, lansata de Academia Titi Aur la nivel national, cu scopul de a trage semnale de alarma asupra motivelor din cauza carora au loc accidentele rutiere in Romania, precum si a necesitatii cursurilor de conducere defensiva pentru fiecare conducator auto, dar in special pentru tinerii detinatori de permis de conducere, cu varste intre 18 si 24 ani pentru care accidentele auto reprezinta cauza principala de deces, atat in Romania, cat si in lume (15%).

Scopul programului “ViATA e a ta” este de a salva vietile copiilor care ajung soferi, insa nu stiu sa controleze masinile in trafic, sunt slab pregatiti si nici nu constientizeaza ce li s-ar putea intampla.

Soferii incepatori produc in medie de doua ori mai multe accidente decat cei de peste 30 ani.  In Romania, in medie, fiecare accident provocat de tineri a avut drept urmare 1,23 victime decedate sau ranite grav.  Practic, 34,4% dintre victimele decedate in accidente produse de tineri au fost pasageri.

titiaur2

Prin Campania sociala “ViATA e a ta”, Academia Titi Aur isi propune ca, in 2017, sa traga mai multe semnale de alarma asupra:

  • lipsei de pregatire a soferilor din Romania
  • motivelor din cauza carora au loc accidentele rutiere: folosirea telefonului  mobil, alcoolul, viteza, agresivitatea in trafic, centura de siguranta, oboseala etc
  • faptului ca tinerii nu sunt suficient de pregatiti si  nu stiu sa controleze autoturismul sau sa conduca preventiv
  • a ce se poate schimba in comportamentul conducatorilor auto pentru a diminua numarul accidentelor rutiere
  • necesitatii cursurilor de conducere defensiva, ca metoda de preventie.

Din pacate, in Romania inca nu exista notiunea de preventie. Scolile de soferi nu au instructori suficient de pregatiti, care sa explice viitorilor posesori de permis de conducere ce inseamna sa conduca defensiv, autoritatile nu inteleg necesitatea obligativitatii unor astfel de cursuri, la nivel national, chiar daca in Europa ele nu sunt optionale. Insa demersurile noastre au ramas de fiecare data fara ecou, motiv pentru care, prin aceasta campanie sociala, vrem sa luam atitudine si invitam toti romanii sa ne sustina!”, declara Titi Aur, multiplu campion national la raliuri si fondatorul academiei de pilotaj defensiv care-i poarta numele.

Share

Leave a Reply

two + 5 =