Alianta Renault-Nissan va ingloba si Mitsubishi

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 10-10-2016

untitled-1a

Alianta Renault-Nissan este aproape de a incheia o tranzactie de 2.2 miliarde dolari prin care ar urma sa intre in posesia a 34% din actiunile Mitsubishi.

Daca se va concretiza, miscarea Renault-Nissan va duce la o corporatie masiva cu trei mari nume de pe piata auto. In spatele acestei strategii s-ar afla Carlos Ghosn, CEO la Renault si Nissan, care a recunoscut in cadrul Salonului Auto de la Paris, ca asteapta ca autoritatile sa-si dea acordul asupra acestei tranzactii.

Ulterior, spune seful Aliantei, se va anunta, impreuna de cele trei mari companii auto, cum vor derula lucrurile. Din spusele inaltului oficial Renault-Nissan, exista deja un plan de actiune care cuprinde Renault, Nissan si Mitsubishi, ceea ce nu poate insemna decat ca Alianta franco-nipona va mai primi un membru in cadrul sau.

In acest caz, Mitsubishi va deveni membru al Aliantei. Alianta  noastra este despre sinergii si dezvoltarea in comun, ceea ce nu va fi o problema deorece avem o multime de legaturi cu Mitsubishi”, a mai spus Carlos Ghosn.

Share