Anunt Tesla: De acum incolo toate masinile marcii vor fi autonome

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 20-10-2016

ap_2_headera

Dupa doua zile de suspans, timp in care a anulat prezentarea unui nou produs, Tesla dezvaluie, de fapt, ca toate modelele sale produse de acum incolo vor fi autonome.

O serie de modificari hardware pregatite de Tesla fac posibila astfel ca masinile marcii din California sa poata merge singure, fara interventia sau monitorizarea umana. Compania din  Silicon Valley anunta ca orice Tesla produs de acum incolo va fi dotatat cu 8 camere video exterioare care furnizeaza vizibilitate la 360 grade si la 250 metri distanta in orice directie.

In plus, 12 noi senzori ultrasonici vor putea detecta obiecte aflate la o distanta de doua ori mai mare decat pana acum. In cele din urma, noul hardware Tesla pentru condusul autonom include un nou radar care permite vehiculului sa vada prin ceata, ploaie puternica sau praf si sa identifice mult mai bine vehiculele care circula in fata sa.

Fata de sistemul precedent care oferea Autopilot, un sistem semi-autonom de condus, noul computer de bord de la Tesla poate procesa de 40 de ori mai repede o informatie primita prin radar. Noul sistem Tesla Motors ramane sa fie aprobat de autoritati.

Din pacate, cei de la Tesla nu au precizat exact inca daca masinile vor putea circula singure cu acest sistem fara atenta monitorizare a soferului.

Share