Aston Martin anunta revolutionarea marcii din 2017, cand vine noul DB9

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 16-06-2014

Aston Martin isi va reconfigura gama incepand de la finalul lui 2016, cand marca britanica va prezenta noul DB9. In aprilie anului acesta, Aston Martin a dat semnalul unei schimbari anuntand inceperea lucrului la o noua platforma.

Actuala VH dateaza de la inceputul anilor 2000 si este considerata invechita. Odata cu noua arhitectura, o noua gama de modele se va impune sub sigla Aston Martin, o gama care ar putea sa nu mai includa si modelul Rapide.

Varful de lance va fi noul DB9, un model care promite un design revolutionar si nu evolutionar, dar si o motorizare AMG. Aston Martin DB9 va intra pe piata in 2017, cu un an inaintea aparitiei unei noi generatii Vantage. In 2019, Aston va scoate la inaintare noul Vanquish.  In planul de rebranduire nu sunt planuri deocamdata pentru un nou Rapide sau SUV-ul Lagonda.

Mai mult, ca raspuns la criticile actuale, cele trei modele care vor compune gama Aston Martin vor fi diferentiate la nivel de design. Printre motorizarile AMG pe care Aston Martin le poate accesa se numara noul biturbo V8 de 4.0 litri dar si motorul V12 de 6.0 litri. 

Share