Audi s-a impus din nou la Le Mans

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 25-06-2013

Bolidul de curse Audi R18 e-tron quattro hybrid a castigat, pentru a doua oara consecutiv, cursa de 24 H de la Le Mans. In acest fel, marca germana si-a adjudecat a 12-a victorie in ultimele 14 sezoane. Masina castigatoare a fost condusa de echipajul format din Tom Kristensen, Allan McNish si Loic Duval.

Kristensen se afla la a 9-a victorie in Le Mans, in timp ce restul echipajului a consemnat al treilea succes.  Echipa Audi s-a impus si in cadrul competitiei Michelin Green X Challenge, care premieaza cele mai ecologice si eficiente prototipuri. Cursa in sine a fost una tensionata si marcata inca de la inceput de o tragedie: moartea pilotului Aston Martin Allan Simonsen.

Numeroasele incidente cauzate de ploaie au dus la 11 intrari ale safety-car-ului si nu mai putin de 5 ore din 24 rulate sub steag galben. Locul al doilea a fost ocupat de echipajul Toyota condus de trio-ul Anthony Davidson, Sebastien Buemi si Stephane Sarrazin, in timp ce alte doua echipaje Audi au ocupat locurile 3 si 5, intre ele situandu-se un al doilea echipaj Toyota.

Share