Audi si Lamborghini se gandesc sa construiasca supercaruri electrice

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 13-03-2017

Fostul sef de la Lamborghini, Stephen Winkelmann, se ocupa in prezent de destinele diviziei Audi Sport. El este cel care a declarat ca nu crede ca marca italiana va produce vreodata o masina care sa fie propulsata de altceva in afara de benzina. Acum, Lamborghini este condus de Stefano Domenicali si lucrurile au sanse mari sa se schimbe.

Potrivit ultimelor discutii, fostul team-manager al echipei Ferrari din Formula 1 se gandeste la un supercar electric, in conditiile in care Grupul VW si-a schimbat paradigma si alearga dupa vehicule electrice in dorinta de a-si spala imaginea serios afectata de scandalul dieselgate.

Domenicali ar fi spus la Geneva ca Lamborghini priveste in zona de supercaruri electrice, o studiaza, insa nu crede ca un Lamborghini electric se va intampla prea curand. Cu toate acestea, Domenicali se desparte de viziunea lui Stephen Winkelmann si accepta pentru viitor ideea unui Lamborghini electric.

Seful lui Winkelmann, Rupert Stadler, CEO Audi, spune ca Audi va avea pana la finele acestui deceniu un hypercar electric sau hibrid. Cum Audi detine marca Lamborghini, acest hypercar are mari sanse ca intr-o buna zi sa evolueze in primul Lamborghini  fara benzina.

Share