Audi te anunta daca prinzi verde la semafor

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 08-12-2016

audi-traffic-light-information-las-vegas-1

Audi a facut un nou pas inainte catre viitorul mobilitatii prin lansarea sistemului Traffic Light Information (TLI) in Las Vegas.

Tehnologia este disponibila pe A4 si Q7 prevazute cu sistemul Audi Connect si consta in trasmiterea informatiei privind lumina semafoarelor. Informatia este oferita de municipalitate, iar Las Vegas-ul este primul oras carte ofera infrastructura V2I (vehicle-to-vehicle).

Este prima data cand masinile schimba informatii cu infrastructura rutiera si ofera in timp real soferului informatii privind luminile semaforului. Practic, sistemul Audi isi anunta soferul prin Audi Virtual Cockpit daca va prinde verdele la urmatorul semafor. In cazul in care conform traseului si vitezei nu sunt sanse sa prinda lumina verde, masina incepe o numaratoare inversa pana la urmatorul verde.

Un astfel de sistem complex urmeaza sa faca posibila fluidizarea generala a traficului. Audi planuieste sa extinda tehnologia si catre alte orase din SUA, care au investit in sisteme inteligente de gestiune a traficului urban, dar si in Europa.

audi-traffic-light-information-las-vegas-3

Share