Bentley va imprumuta tehnologia dezvoltata pentru conceptul Porsche Mission E

Share
| Scris de: Bogdan Pispiris | 14-04-2017

Grupul Volkswagen se gandeste serios la recucerea costurilor de productie, asta insemnand ca, printre altele, Porsche si Bentley vor avea mai multe elemente in comun decat ai crede, punctul culminant fiind utilizarea platformei electrice a conceptului Porsche Mission E pentru urmatorul Bentley EXP12.

Primul beneficiar al acestei strategii de reducere a costurilor va fi noua generatie Bentley Continental GT, care va folosi platforma MSB ce sta ba baza celei de-a doua generatii Porsche Panamera.

Bentley nu a anuntat intentia de a construi un model electric, dar este posibil sa vedem o varianta de serie a conceptului EXP 12. Pe termen scut, constructorul britanic va beneficia de tehnologia plug-in hybrid folosita pe Panamera si Cayenne pentru a putea oferi in urmatorii ani o versiune hibrid pentru toate modelele din gama, asa cum a promis.

Cand va fi lansat, primul Bentley electric si Porsche Mission E vor avea o autonomie de peste 400 km, fiind capabil sa atinga o viteza maxima de 322 km/h.

Share