Bernie Ecclestone, inlocuit din fruntea Formulei 1

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 25-01-2017

625680166

Dupa zeci de ani in fruntea celui mai bogat fenomen automobilistic din lume, Bernie Ecclestone paraseste fara vointa sa postul de sef suprem in Formula 1.

Achizitia drepturilor asupra Marelui Circ de societatea americana Liberty Media a dus la aceasta schimbare considerata imposibila pana de curand. In locul celui supranumit Il Supremo va poposi un american, Chase Carey, omul celor de la Liberty Media.

Noul CEO al Formulei 1 are o cariera impresionanta la 62 de ani, trecand prin pozitia de vicepresedinte la studiorile 21st Century Fox si Yahoo Sports. De asemenea, Carey a condus proprietatile Fox Sports detinute de miliardarul media Rupert Murdoch.

In ceea ce-l priveste pe Ecclestone, acesta sustine ca va primi un rol onorific in Formula 1, insa nu a precizat in ce anume consta. Controversatul om de afaceri din Marea Britanie a supravietuit unor scandaluri imense in fruntea Formulei 1 de-a lungul anilor, printre cele mai vocale fiind acuzatiile de mita recunoscute in fata justititie germane sau apucaturile sale pro-naziste.

Share