BMW-ul lui Elvis Presley, restaurat pentru Pebble Beach 2016

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 02-08-2016

BMW-507-6

Povestea acestui model restaurat de BMW si pregatit pentru celebrul concurs de eleganta de la Pebble Beach a inceput, cum altfel?, in Germania. Era vremea in care starul rock’n roll-ului isi face stagiu militar obligatoriu la o baza americana din Germania. Elvis si-a cumparat masina BMW vopsita in alb, dar obisnuit cu rujul fanelor s-a hotarat sa o vopseasca in rosu.

Masina n-a fost deloc una normala, cat de normala putea fi intr-o serie de doar 252 de exemplare. A fost masina de expozitie la Salonul Auto de la Frankfurt, folosita ca masina de presa ulterior si condusa de pilotul Hans Stuck.

Cand Elvis a cumparat-o, avea totusi un motor nou-nout. Dupa acest moment, nu se mai cunosc detalii despre traiul acestui BMW 507, pana cand a fost descoperita in hambarul lui Jack Castor acum cativa ani, unde zacea de la sfarsitul anilor ’60.

Redescoperirea ei, chiar daca intr-o stare deplorabila, a fost momentul in care BMW-ul lui Elvis se reintoarce in garajele de restaurare ale marcii germane. Ulterior, masina a fost expusa la BMW Museum sub expozitia “Elvis’ BMW 507: lost & found”. Insa abia acum BMW a terminat procesul de restaurare si o va prezenta la Pebble Beach Concours d’Elegance.

Share