Bogdan Marisca este noul Campion National de raliuri al Romaniei

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 09-10-2017

Raliul Sibiului 2017 a fost un prilej de bucurie pentru membrii echipei Napoca Rally Academy. Gruparea din Cluj-Napoca a castigat un nou titlu national, in timp ce echipajul format din Bogdan Marisca si Carmen Poenaru a obtinut titlul de Campion National Absolut.

Finalul Campionatului National de Raliuri al Romaniei a fost unul disputat, cu mai multe variabile in joc. Desfasurarea evenimentelor de la penultima runda, Raliul Iasului, a amanat verdictul in ceea ce priveste echipajul castigator al titlului national pentru ultima etapa.

Dupa un sezon incitant, garnisit de lupte spectaculoase pe probele speciale, Bogdan Marisca a reusit sa se impuna in fata vechiului sau prieten, Dan Girtofan. Este cel de-al treilea an consecutiv in care automobilul de concurs Ford Fiesta R5 obtine titlul de campion in Romania, dupa ce in 2015 si 2016 a castigat aceiasi lauri, cu Simone Tempestini la comenzi.

Raliul Sibiului a fost unul abordat cu mult calm si sange rece de Marisca si Poenaru, in care au hotarat sa nu riste inutil si sa pastreze un ritm cerebral. S-a fortat numai pe ultima proba de vineri, cand s-a reusit obtinerea punctelor bonus pentru clasarea pe locul 2 la finalul primei zile de concurs. Fara a risca inutil, Marisca a controlat perfect desfasurarea cursei si a reusit sa obtina locul 2 la terminarea etapei de la Sibiu, rezultat care a incheiat socoteala matematica pentru stagiunea 2017 din CNR.

De altfel, constanta a fost cheia succesului, Marisca si Poenaru terminand pe podium in toate cele sapte runde alergate in 2017. Au fost trei victorii de etapa, la Cluj-Napoca, Arad si Harghita, doua locuri 2 si doua locuri 3. Ei au cele mai multe victorii obtinute in acest sezon.

Share