Carlos Ghosn va primi un nou salariu pentru functia de presedinte Mitsubishi

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 19-12-2016

carlos-ghosn

Cel mai bine platit om din industria auto, Carlos Ghosn, va fi si mai bine platit de acum inainte. Dupa ce Alianta Renault-Nissan a inglobat si marca Mitsubishi, marca la care tot Carlos Ghosn va fi presedintele, CEO-ul libanezo-braziliano-francez mai adauga un salariu la cele deja existente.

In 2015, Carlos Ghosn a intrat in vizorul autoritatilor franceze dupa ce castigurile sale anuale au ajuns la 17 milioane de dolari, cumuland functiile supreme de la Renault si Nissan. Chiar daca actionarii au votat impotriva salariului de 7,2 milioane euro pe care Ghosn il are de la Renault, membrii consiliului de administratie Renault au ignorat dorinta actionarilor.

In ceea ce priveste noul salariu pe care Carlos Ghosn il va incasa, detaliile financiare au fost tinute ascunse pana acum, dupa ce consiliul supervizor de la Mitsubishi l-a votat in functie de conducere a consiliului de administratie. Anul trecut, actionarii Mitsubishi au votat pentru cei 11 directori ai companiei un buget de salarii de 26 milioane dolari. Insa, anul acesta, dupa scandalul emisiilor si pierderile companiei, e greu de crezut ca Mitsubishi isi va permite aceleasi sume.

Osamu Masuko, CEO-ul Mitsubishi, a exclus ideea reducerii castigurilor pentru sefii companiei, insa a precizat ca salariile vor fi si mai mari daca va exista performanta si compania isi va reveni dupa dezastrul financiar in care se regaseste.

Share