Christian Von Koenigsegg si-a facut propriul Regera inspirandu-se din Mazda Miata

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 29-03-2017

Christian Von Koenigsegg, omul care a reusit sa faca dintr-un mic atelier auto o marca de supercaruri de lux, isi urmeaza in continuare visurile, asa cum a explicat ca a facut intotdeauna.

De data aceasta, Christian Von Koenigsegg merge pe abordare mult mai personala si isi creeaza propriul design pentru modelul sau Regera. Suedezul explica ca s-a inspirat la exterior din steagul tarii sale iar la interior din Mazda Miata.

Astfel, la exterior, modelul Regra de 1 500 cai putere prezinta o caroserie din fibra de carbon vopsita in albastru si linii in culoare gold, pentru a crea un efect vizual asemanator steagului suedez. Masina fondatorului Koenigsegg prezinta aceeasi nuanta de gold si la nivelul jantelor.

La interior, posesorul a ales un mix de culori cu semnificatie personala. Prima masina pe care Christian  si Halldora, actuala sa sotie, au avut-o a fost o Miata in caroserie neagra si piele maro la interior, iar tocmai de aceea a mers pe un interior ciocolatiu cu insertii din piele neagra.

Koenigsegg Regera sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 2,8 secunde si poate atinge  viteza maxima de 402 km/h. Fiecare exemplar costa 1,9 milioane euro si vor fi construite doar 80 de masini.

Share