Cum ar arata masinile din ziua de azi daca n-ar avea nevoie de roti

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 24-04-2015

Tema masinilor care ar putea zbura nu este noua, iar randari in genul celor prezentate aici am tot vazut de-a lungul timpului, insa de acesta data modelele in cauza sunt masini contemporane, cat se poate de obisnuite.

Artistul Sylvain Viau este de parere ca rotile strica designul unei masini, asadar s-a apucat de treaba si a randat cateva exemple de cum ar fi aratat cateva dintre masinile din ziua de azi daca ar putea levita.

Recunosc, am fost surprins sa constat ca unele dintre ele arata incredibil de bine asa si aproape ca ai crede varianta absurda in care rotile au fost adaugate ulterior. Este cazul Citroenului C6 care pur si simplu arata mai bine fara roti, dar nu putem ignora nici silueta de „naveta” in stilul Star Wars cu care se prezinta Fiat X1/9.  Fiind practic parintele cu C6, Citroen CX, cel din aceasta serie de imagini, epare un fel de „clasic in viata” al masinilor zburatoare. 

Daca modelele de mai sus par a fi proiectate din start fara roti, din pacate exista si cateva care nu se potrivesc atat de bine acestui stil si care parca mai au nevoie de „ceva” care sa le impiedice sa cada. Este vorba de Toyota Aygo si BMW Seria 5, Peugeot-ul 206 fiind si el un candidat serios pentru acesta categorie, dar care pur si simplu nu este suficient de urat

Insa dincolo de designul acestor masini, care ne stimuleaza imaginatia, nu pot sa nu remarc si latura pactica al acestui tip de vehicul care ar face inutila o retea stufoasa de autostrazi si, mai important, ar elibera Bucurestiul de puzderia de vulcanizari.

{gallery}Flying Cars{/gallery}

Share