Devine realitate: Google, IBM si Continental vor produce sisteme pentru masina autonoma

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 22-08-2013

Google,  cea mai mare companie din lumea internetului, s-a remarcat in ultima perioada printr-o serie de proiecte revolutionare menite sa schimbe felul in care traim. Unul dintre acestea este legat de masini si isi propune sa puna la punct primul soft care permite unei masini sa fie pilotate automat.

Proiectul masinii autonome este deja in faza avansata a testelor si, conform informatiilor existente, a avut un succes deosebit.  Google si IBM sunt pe punctul de a semna un parteneriat cu furnizorul german Continental AG pentru dezvoltarea sistemelor autonome de condus.

Produsul este destinat masinilor si isi propune sa inlocuiasca total soferul. Continental este deja intr-un parteneriat cu firma de echipamente Cisco Systems prin  care isi propune sa creeze o tehnologie de comunicare intre masini.

Google a inceput proiectul masinii autonome in 2010, cand mai multe automobile au primit licenta de a fi testate pe drumurile publice din California. In aceasta chestiune, Google se plaseaza inaintea industriei auto, reusind sa testeze cu succes un sistem integrat de pilotaj autonom. In acelasi timp, GM, Ford, Toyota sau VW continua sa cerceteze in directia masinii autonome, insa deocamdata se regasesc la nivelul unor functii care ajuta soferul si nu inlocuiesc total rolul acestuia.

Share