Dodge Viper ACR are un palmares impresionant de recorduri

Share
| Scris de: Bogdan Pispiris | 05-11-2015

dodge-viper-acr_653

Cel mai brutal supercar american se apropie de sfarsitul carierei, insa constructorul a tinut sa ne demonstreze de ce este in stare doborand nu mai putinde 13 recorduri pe circuitele de viteza.

Denumirea ACR este prescurtarea de la “American Club Racing”, echipa din spatele acestui model colaborand cu Sports Car Club of America (SCCA) pentru a ne demostra cat de bine se descurca pe circuit Viper ACR.

Printre cele 13 circuite se numara si celebrele Mazda Raceway Laguna Seca si Road Atlanta, dar putem aminti si GingerMan, Pitt Race, Grattan, Willow Springs sau Buttonwillow, care sunt binecunoscute americanilor pasionati de motorsport.

Versiunea Viper ACR nu produce mai multi cai putere decat versiunea „de baza”, insa beneficiaza de ajutorul unor anvelope de competitie si a unui sistem de franare cu discuri din fibra de carbon, ca sa nu mai vorbim de suspensie sau de imbunatatirile aerodinamice.

„Speram ca noul ACR sa fie cel mai rapid Viper omologat de strada de pana acum. Acum nu mai avem nici o indoiala ca este!” a declarat Tim Kuniskis, seful diviziei de automobile de pasageri a FCA SUA.

Share