EVENIMENT: Prim contact Citroen C3

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 08-03-2010

Citroen Romania a lansat noul model C3 in cadrul unui eveniment organizat la Cluj! Cu un design ce se ridica la exigentele caselor de moda frantuzesti, noul C3 propune o noua abordare a conceptului de model premium de clasa mica.

Citroen joaca o carte importanta prin strategia de atacare a segmentului premium al clasei mici prin noile C3 si DS3. Dupa decenii in care s-a dorit a fi o marca de volum cu performante decente, Citroen sparge tiparele si propune o imagine indrazneata pentru noul C3.

Finisajele de inalta calitate, noua paleta cromatica, dar si parbrizul optional safir fac din C3 o prezenta remarcabila pe sosea. O diferenta clara de abordare fata de vechiul C3, prin care Citroen vizeaza nisa lui Mini Cooper. 

Interiorul respira rafinament, fiind in acelasi timp retro, chic si high-tech. Plansa de bord este accentuata discret de o banda gri satinat, sau aluminiu stralucitor, si este completata de diferite insertii ornamentale cromate. Exteriorul este definit de o selectie de zece culori atractive si de o noua gama de jante, cu diametru intre 15 si 17 toli.

http://www.youtube.com/watch?v=WB42fIwqQF

Caroseria noului C3 se dovedeste a fi una dintre cele mai compacte din segment. Lungimea de 3,94 m, latimea de 1,71 m, precum si raza de bracare de 10,2 m sunt valori care dovedesc ca noul C3 este perfect adaptat mediului urban. Cu toate acestea, C3 gazduieste cu succes patru pasageri, alaturi de sofer, rezervand un volum de 300 de litri pentru compartimentul portbagaj. Evenimentul de lansare organizat la Cluj a avut ca element central traseul diversificat pregatit de organizatori. Acesta a inclus testarea pe autostrada Transilvania, in mediul urban, precum si pe cateva probe speciale din Raliul Clujului. C3 dezvaluie o suspensie ferma si o agilitate de apreciat, semn ca experienta de ani de zile a constructorului francez in sporturile cu motor nu este de neglijat.

Noul C3 beneficiaza de o suspensie fata de tip McPherson, o noua suspensie spate, cu bara de torsiune, si de un sistem de directie asistat electric. Dotarea standard include ABS si functia de asistare electronica la franare, REF, ambele completate de sistemul de asistare la franarea de urgenta – AFU. In functie de nivelul de echipare, sistemul ESP, de control electronic al stabilitatii, se regaseste in dotarea standard fiind disponibil, totodata, pentru intreaga gama. Si siguranta pasiva reprezinta un punct forte al noului C3, fiind tradusa prin dotari generoase inca de la versiunile inferioare de echipare: un total de sase airbaguri, frontale, laterale si de tip cortina. Caracterul modern este coroborat de sistemul audio RD4 cu mp3, USB Box (priza USB+aux, compatibil iPod si kit hands-free Bluetooth) si de sistemul de navigatie MyWay.

Gama de motorizari include sase agregate potente, ecologice si economice. Citroen propune trei motoare pe benzina Euro V (1,1i, VTi 95 si VTi 120) si trei propulsoare HDi, toate dotate cu filtru de particule, de 70 CP, 90 CP si, respectiv, 110 CP. Exceptand motorizarea diesel de 110 CP, cuplata unei transmisii manuale cu sase rapoarte, toate celelalte motorizari sunt actionate de o cutie manuala cu cinci trepte. Optional insa, poate fi montata si o cutie automata cu patru rapoarte. Pentru anul viitor, constructorul francez pregateste o gama de motorizari mai ecologice, de noua generatie, care vor beneficia si de sistemul revizuit Stop&Start.

Share