Femeie cu licenta de Formula 1, ramasa fara permis

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 22-03-2017

Susie Wolff a fost una dintre putinele femei pilot in Formula 1. Totodata ea este si sotia managerului Mercedes-AMG F1, Toto Wolff.

Susie nu a concurat in curse de Formula 1, dar a fost angajata ca pilot de teste Williams, job pe care nu-l mai practica in acest moment. In iunie 2015, Susie conducea cu 56 km/h intr-o zona din Oxfordshire, Anglia, cu restrictie de viteza la 40 km/h.

Cum pilotul cu licenta de Formula 1 avea deja 9 puncte acumulate pentru alte incalcari ale limitelor de viteza, autoritatile i-au suspendat permisul de conducere pe drumurile publice timp de 6 luni.

In apararea sa, sotia lui Toto Wolff a cerut clementa pentru ca nu obisnuieste sa conduca cu viteza pe drumurile publice si desfasoara impreuna cu Mercedes un program de educatie pentru sute de fete care doresc sa fie piloti de competitie. Susie Wolff a sustinut ca trebuie sa conduca masini la astfel de evenimente iar suspendarea permisului nu-i va permite.

Apelul ei a fost respins in instanta stabilindu-se o amenda de 500 lire sterline cu motivarea ca “este o lectie salutara pentru cei care nu sunt constienti de actiunile lor”.

Share