Stiri

Geneva LIVE: Lamborghini prezinta noul Huracan Performante

; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;
Share

Lamborghini a prezentat oficial noul Huracan Performante, odata cu inceperea Salonului Auto de la Geneva. Marea noutate adusa de noua evolutie a supercarului Huracan o reprezinta motorul, cel mai puternic V10 folosit de marca italiana pana acum.

Inspirat stilistic din masina de curse Huracan Super Trofeo, Performante dispune de un sistem de evacuare montat la inaltime si un deflector spate masiv. Mai important, noul Huracan Performante este primul model care face apel la materialul Forged Composite din fibra de carbon, patentat exclusiv de Lamborghini si folosit in cazul spoilerelor, capotei, barei spate si  deflectorului. Cu aceste componente din material foarte usor, Huracan reuseste sa „slabeasca” cu 40 kg.

In plus, modelul dispune de o noua aerodinamica activa denumita  Aerodinamica Lamborghini Attiva. Celevbrul motor V10 de 5.2 litri dezvolta pe Performante nu mai putin de 630 cai putere si 600 Nm si lucreaza in tandem cu o cutie cu dublu ambreiaj si 7 rapoarte. Cu acest bagaj de putere, Lamborghini Huarcan Performante accelereaza de la 0 la 100 km/h in 2,9 secunde si ajunge la viteza maxima de 325 km/h.

Fibra de carbon Forged Composite a fost utilizata si la interior, unde este folosita in cazul aeratoarelor, manerelor de usi si a consolei centrale. Un display nou amplasat pe plansa de bord va afisa datele sistemului aerodinamic active aero. Lamborghini va scoate Performante pe piata in vara acestui an la un pret de 195.000 euro fara taxe in Europa.

Share

Leave a Reply

fifteen − six =