Germania vrea sa interzica masinile poluante din 2030

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 10-10-2016

a83ca088fd374eb5aa689ab337fe374d

Politicienii germani se gandesc la viitorul automobilistic al tarii si la impactul acestui viitor asupra mediului. In aceste conditii, Bundesrat, Consiliul Federal al Germaniei, a adoptat o rezolutie care prevede interzicerea masinilor cu combustie interna incepand din 2030.

Dupa aceasta data, in Germania oamenii nu vor mai putea cumpara masini cu motoare traditionale, ci doar masini electrice ori masini cu pile de hidrogen. Rezolutia Bundesrat-ului nu are valoare de lege in Germania, insa membrii consiliului federal cer Comisiei Europene sa implementeze aceasta rezolutie la nivelul Uniunii Europene, lucru care ar impune prevederile interzicerii masinilor traditionale.

Pana in 2030, Consiliul Federal german doreste ca Comisia Europeana sa revizuiasca politica de taxe si efectul asupra stimularii mobilitatii cu zero emisii.  Acest lucru ar putea insemna scutiri de taxe mai importante pentru cumpararea de masini eco sau chiar cresterea taxelor pentru masinile diesel in UE.

Rezolutia adoptata de nemti incearca astfel sa creeze un cadrul legislativ la nivel european care sa pregateasca eventuala mutare din 2030. Sprijinirea vehiculelor electrice si impovararea clientilor care aleg diesel-urile ar urma sa pregateasca drumul catre o piata in care toate masinile ar fi nepoluante.

Share