Google si Ford vor construi o aplicatie VR pentru soferii neatenti

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 10-10-2017

Ford s-a aliat cu Google pentru a lucra impreuna cu studioul virtual Happy Finish la o noua aplicatie denumita Ford Reality Check, un sistem care se va concentra asupra consecintelor pe care le poate avea neatentia la volan.

Folosind realitatea virtuala, soferul este pus intr-o simulare in care isi ia prietenii din drum pentru a merge la o petrecere. Trecand prin pasii realitatii contemporane, de la telefonarea celor culesi de pe drum, la tastarea de mesaje si conversatiile din cadrul masinii, soferii descopera cum neatentia ii poate duce intr-un accident fatal. Aplicatia arata soferilor cum, in cele din urma, neatentia se dovedeste fatala.

Practic, aplicatia VR este corespondentul digital al unui centru de simulare al accidentelor rutiere. Pe cei de la Ford ii intereseaza in mod principal adunarea de date, cum ar fi cat timp petrec soferii in timpul unei curse fara sa se uite la drum, cate motive de neatentie au si cate sunt bifate in timpul exercitiului, de cate ori nu se asigura cand schimba directia de mers, nu semnalizeaza si tot asa.

Ford sustine ca 90% dintre cei care vor testa aplicatia isi vor schimba obiceiurile periculoase din timpul condusului.

Share