Incepe programul Rabla: 6500 lei casarea; 10 000 euro la modele electrice

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 11-05-2017

Guvernul demareaza programul de innoire a parcului auto national. Programul Rabla prevede ca la casarea unui automobil mai vechi de 8 ani, statul ofera o prima de achizitie pentru un nou automobil de 6 500 lei.

Suma poate creste cu 1 700 lei in cazul in care se achizitioneaza un model hibrid si inca un ecobonus de 1 000 lei daca masina are emisii mai mici de normele actuale de poluare. Clientii interasati de achizitia unei masini hibrid pot economisi pana la 9 200 lei oferind la schimb automobilul vechi.

O noua dimensiune a programului o reprezinta Rabla Plus, care se adreseaza celor care doresc achizitia unei masini electrice sau hibrid plug in. Nu e necesara o rabla pentru casare in acest caz, deoarece statul ofera oricum un bonus de 5 000 euro pentru hibrid sau 10 000 euro daca masina este suta la suta electrica.

Mai important, programul Rabla Plus poate fi cumulat cu programul Rabla de casare daca masina casata este mai veche de 8 ani.

Gratiela Gavrilescu, Ministrul Mediului: „Putem sa spunem ca suntem in topul tarilor europene care dau o subventie cetateanului, semnificativa, astfel incat oricine doreste sa achizitioneze o masina 100% electrica sa poata sa beneficieze de 10.000 euro”.

Share