Knight Rider – Test Opel Mokka X

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 09-06-2017

Mi-l amintesc pe David Hasselhoff tânăr, cu coafura în moda anilor ’80, înainte de Baywatch, cum urca la bordul acelui Pontiac negru botezat KITT, acea maşină excepţională  care vorbea cu eroul nostru şi îl salva din misiunile sale de detectiv aflat tot timpul la limită şi ne dădea nouă, cei născuţi în comunism, radarul imaginaţiei peste cap sperând ca nişte copii ce eram ca într-o zi vom avea şi noi aşa maşini, care să vorbească cu noi şi aşa, care să vină să ne ia de la uşă, care să ne salveze din aventurile periculoase, care să ne îndemne şi să ne dea mură-n gură când e cazul având un răspuns la toate întrebările fără de răspuns. KITT vorbea pentru noi în italiană, pentru că nu-i aşa?, noi ne uităm pe Italia Uno a domnului Silvio Berlusconi, în acei ani ‘90 în care televiziunea ne dădea cum ar veni în reluare tot ceea ce noi pierdusem din anii ‘80. Ne uităm şi visam cu ochii deschişi la KITT ca la ciocolată cu hazelnut în alte vremuri şi gustul acela al ei şi nu ne gândeam că o să ajungem să conducem o marcă de automobil normală, pentru oameni normali, care să ne ofere un asistent personal, aşa cum îl asista personal KITT pe Hasselhoff, şi asta la simplă apăsare a unui buton. Şi uite cum nici nu mai e mult şi maşinile o să ajungă să meargă singure, ca să ne ia de la scara blocului şi totul va fi aşa cum ne imaginăm, dar nu credeam, şi totuşi visăm.

Întâlnirea cu Opel Mokka X, noul Mokka cum l-a numit  marca germană deşi el e un facelift extins, a fost marcată la primul contact de acel buton OnStar, în care un asistent personal îţi vorbeşte, te întreabă cine eşti, şi asta în limba romană dacă vrei, nu trebuie să înveţi italiana, poate puţin engleza, şi te ajută să navighezi, să găseşti lucruri, să rezolvi o situaţie neplăcută dacă e cazul.

Desigur, ca şi în jurnalism dacă vreţi, titlul vinde marfa, ca să zicem aşa, şi Opel Mokka X nu este doar despre OnStar, dar e bine că are această funcţionalitate care în mod real este desigur foarte folositoare, dar în imaginar nu reprezintă decât lumea tehnologică la care cândva visam şi iată că acum o avem la dispoziţie, dacă nu încă la discreţie. Opel Mokka X este totuşi mai mult despre caracterul său de crossover, despre o poziţie mai înaltă la volan, despre o maşină mică, care oferă senzaţia că e mare, despre nevoile noastre palpabile şi mai puţin despre visurile noastre copilăreşti.

Motor

Am testat noul Opel Mokka X în compania unui motor diesel 1.6 CDTI cu 136 cai putere, disponibili în totalitate la 3 500 rpm, şi un cuplu de 320 Nm, realizabil la 2 000 rpm. Clienţii care vor căuta mai puţină aglitate din partea motorului pot opta pentru acelaşi propulsor în versiunea cu 110 cai putere. În varianta mai puternică, cea de 136 CP, Mokka X vine şi cu o tracţiune integrală mai puţin importantă în acest segment dacă ne uităm efectiv pe ceea ce caută clientela europeană, însă utilă pentru dinamica maşinii. Din fericire pentru cei obişnuiţi cu CDTI-urile mai vechi de la Opel, motorul 1.6 cu 136 CP este silenţios, chiar dacă încă mai sunt probleme la acest capitol. Propulsorul se remarcă prin cuplul mare, care oferă o agilitate sporită în mediul urban la turaţii mici, dar şi prin elascitatea sa. Oferă reprize bune, este un motor de cursă lungă şi se potriveşte în tandemul cu transmisia manuală în 6 trepte. Cutia de viteze este etajată lung, ceea ce convine în mediul urban, dar nu prezintă o timonerie tocmai exemplară şi cursa cam lungă poate deranja în perioada de acomodare cu maşina. După un timp, şoferul mai puţin familiar cu maşinile Opel se va obişnui. La nivel de consum,  Opel susţine că Mokka X consuma 5,2 litri la 100 km în mediul urban şi 4,4 litri la 100 km la drum lung. Noi am înregistrat un consum urban de 6,8 litri la 100 km şi unul extraurban de 5,4 litri la 100 km.

Dinamica & Comportament

Opel Mokka X accelerează de la 0 la 100 km/h în 10,3 secunde şi atinge viteza maximă de 188 km/h. Sunt valori  bune pentru clasa SUV-urilor compacte, unde compartamentul în mediul urban este esenţial pentru satisfacerea clienţilor. Opel Mokka X oferă un nivel bun de confort şi la drum lung, unde gardă la sol ridicată şi tracţiunea 4WD contribuie la stabilitatea maşinii.  Tracţiunea integrală  poate trimite puterea către puntea spate în cazul în care se pierde aderența.

Suspensia, deşi setată către confort teoretic, are de furcă cu şoselele denivelate de pe la noi, însă nu va deranja semnificativ ocupanţii, reuşind să absoarbă cu brio şocurile din asfalt. Tangajul şi ruliul maşinii nu pun, de asemenea, probleme dar direcţia asistată electrică oferă mai puţină satisfacţie. Ideea de crossover urban aduce Opel în peisajul auto contemporan iar Mokka X reuşeşte să se înscrie în cerinţele unui segment tot mai elastic şi mai popular.

Design

Mokka X a adus un plus semnificativ designului frontal faţă de Mokka şi se remarcă prin mai multă agresivitate dar şi mai multă coerență stilistică. Capota cu desen agresiv se îmbină perfect cu grila sofisticată a lui Mokka X, scoţând în evidenţă sigla mărcii. Blocurile optice cu LED-uri fac un joc estetic cu luminile de ceaţă iar bara frontală proeminentă şi scutul pun accent pe ideea de agresivitate.   Spatele modelului este mai puţin reuşit decât partea frontală, asta şi din cauza hayonului masiv şi lunetei mici. În plus, poziţia uşor ridicată a posteriorului oferă senzaţia unui design mai puţin integrat cu restul maşinii.  Designerii Opel au mizat pe un aspect uşor utilitar al spatelui, dorind, poate, să ofere ideea că Mokka X este tocmai bun şi pentru aventura care începe atunci când asfaltul se termină.

Interior

Odată cu faceliftul lui Mokka, nu se schimbă doar numele modelului, se schimbă şi designul cabinei. Opel a reconfigurat planşa de bord, după noua generaţie Astra, oferind un display central de 8 inch în echiparea de top. Ceea ce regăsim sub display rămâne în linii mari la fel, dacă este să ne referim la panoul de comandă al sistemului de climatizare. Mokka X oferă materiale de bună calitate pentru bord, însă la nivelul consolei centrale insistă cu prea multe inserţii de plastic glossy, care deşi nu sunt estetic urâte, sunt greu de întreţinut atrăgând praf şi amprente. Dacă Opel a făcut treabă bună chiar şi cu finisajele ascunse, plasticul folosit în zonele inferioare nu au aceeaşi calitate şi ne aduce aminte de generaţiile mai vechi ale maşinilor mărcii. La fel şi schimbătorul sau volanul care meritau un redesign de dragul lui Mokka X. Crossover-ul urban oferă spaţiu suficient pentru patru persoane adulte iar portbagajul nu depăşeşte 356 litri.

Concluzie

Butonul OnStar stă lipit de plafonieră. În realitate el este o legătură telefonică cu un call-center. Mokka X nu-ţi poate vorbi încă prin inteligenţa artificială, încă. Opel Mokka X este însă un crossover care  se înscrie cu succes în cel mai competitiv segment auto de pe piaţa europeană, reuşind să atragă în primul rând prin preţ. Opel Mokka X poate fi achiziţionat de la 16 690 euro cu TVA în România; varianta testată de noi, cea de top, are un preţ de aproape 23 000 euro cu TVA.

Share