Lada Niva aniverseaza 40 de ani cu o editie speciala

Share
| Scris de: Bogdan Pispiris | 13-04-2017

Lada Niva este 4×4 celebru nu numai in Rusia, dintr-un motiv foarte bun. A fost lansat in productie in 1977 si se construieste inca, o editie limitata marcand inplinirea vasrtei de 40 de ani, nu insa si sfarsitul carierei.

Pe parcurusul carierei, Niva a servit dret punt de plecare pentru numeroase vehicule utilitare si speciale, insa cea mai indragita de public a fost versiunea cu cinci portiere si ampatament lung. Din cauza aparitiei modelului Chevrolet Niva, Lada Niva devine Lada 4×4 din 2014.

Editia aniversara arata aproape identic cu cea din 1977, desi constructorul ne spune ca au fost aduse numeroase imbunatatiri. In afara de vopseaua speciala insa, toate elementele sunt tot acolo unde au fost si in prima zi, asadar ai posibilitatea sa cumperi un automobil retro nou-nout si cu garantie.

Lada anunta ca editia speciala „40th Anniversary” va fi construita intr-o serie limitata la 1977 de exemplare ce vor fi primi un numar de ordine inscriptionat pe o placuta montata in bord. O noua genratie Niva, ce va imparti platforma cu noul Dacia Duster, este planificata pentru 2018, dar asta nu insemna ca ne vom desparti de actualul model, care isi va gasi in continuare loc in gama si in preferintele clientilor.

Share