Legendarul Jaguar XJ220, tinut in viata de Bridgestone

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 27-03-2017

In septembrie anul trecut, Bridgestone a introdus pentru prima data un proiect interesant care utiliza cea mai noua tehnologie in productia de anvelope pentru legendarul Jaguar XJ220. Aceasta noua evolutie a fost ravnita multi ani de catre proprietarii masinilor clasice.

Dupa patru luni, 17 specificatii si sute de testari, prototipul a fost produs, evaluat si testat, iar produsul final a primit acum aprobarea atat de la inginerii Bridgestone, cat si de la Justin Law; si nimeni nu a condus automobilul XJ200 mai mult decat Justin. Datorita implicarii sale active in proiect, a fost posibila atingerea perfomantelor mai ridicate ale noilor anvelope, comparativ cu cele deja montate pe masina.

Justin Law a spus: „Nu este vorba numai despre cunostinte in materie de anvelope, ci si despre masina si cum se conduce. Sunt unul dintre putinii oameni care au fost destul de norocosi sa conduca constant acest automobil, timp de 23 de ani, cu care am acoperit peste 160.000 km. Dar nu luati cuvantul meu de bun. Cu Bridgestone am reusit sa aducem impreuna inginerii si conducatorii de teste auto de acum 25 de ani, care au garantat indeplinirea scopului in mod corect.”

Un proiect atat de incantator nu trebuie tinut secret”, a adaugat Christophe De Valroger, Vicepresedinte Consumer OE la Bridgestone Europe. „Pasionatii de automobile de pretutindeni recunosc frumusetea si istoria Jaguar XJ220, iar din acest motiv am decis sa spunem intreaga poveste intr-un film.”, a mai spus acesta.

Share