Leonardo DiCaprio va face un film despre scandalul dieselgate

Share
| Scris de: Bogdan Pispiris | 14-10-2015

1498816001515405440-w850

Paramount a cumparat drepturile de autor ale unei carti ce nu a fost scrisa inca, subiectul fiind scandalul gigantic generat de programul de inselare a testelor de emisii montat pe masinile Volkswagen cu motoare turbo-diesel.

Filmul va fi produs de DiCaprio si Jennifer Davisson prin compania detinuta de acestia, Appian Way, deocamndta nefiind mentionat nici un nume de actor sau regizor care ar urma sa fie implicat in acest proiect.

Subiectul acestui film este scandalul recent in care este implicat gigantul Volkswagen, scandal care nu este nici pe departe pe cale sa se incheie. Constructorul german a recunoscut ca programul care insela testele de emisii poluante a fost instalat pe mai mult de 11 milioane de masini. In timpul testeleor nivelul emisiilor era cel declarat, ins pe strada aceste motoare polueaza de pana la 40 de ori mai mult.

Nu ne asteptam ca filmarile sa inceapa in viitorul apropiat, avand in vedre ca vinovatii nu au fost inca stabiliti iar Volkswagen va avea multe procese de infruntat, pe langa amenzile ce vor trebui platite, doar in SUA fiind vorba de putin peste 16 miliarde de euro (18 miliarde de dolari).

Share