Luminile din Los Angeles asculta traficul pentru a determina accidentele rutiere

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 21-11-2016

los_angeles_skyline___night_by_renaissancenoir

Municipalitatea celui mai mare oras nord-american de pe coasta de vest – Los Angeles – a lansat un proiect ingenios. Luminile publice au fost prevazute cu microfoane pentru a alerta autoritatile in cazul unor accidente.

Prin acest mod, echipele de interventii pot ajunge la locul accidentelor rutiere mult mai repede. Cu ajutorul celor de la Philips, edilii din Los Angeles au inlocuit neoanele si becurile care lumineaza anumite zone din oras cu unele inteligente, prevazute cu microfoane, care pot efectiv sa determine sunetele specifice la producerea unui acrosaj.

Luminile publice din Los Angeles asculta practic traficul rutier si transmite semnale catre autoritati la detectarea unui anumit tip de sunete. Peste 200.000 de strazi din L.A. sunt iluminate public, ceea ce face din metropola americana unul dintre cele mai luminate orase ale lumii, iar 140.000 dintre ele au fost prevazute cu LED-uri inteligente.

Prin programul pilot de iluminare-ascultare, iluminatul public va fi si mai eficient de acum incolo, spune Ed Ebrahimian, directorul Biroului de Iluminare Stradala din Los Angeles.  Noul sistem urban, alaturi de alte inovatii inteligente existente la nivelul orasului, fac din Los Angeles una dintre cele mai evoluate metropole ale lumii.

Share