Martin Winterkorn a ramas in patru functii de top la VW

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 05-10-2015

winterkorn

Martin Winterkorn s-a retras din pozitia de CEO a companiei VW dupa imensul scandal dieselgate, insa asta nu inseamna ca cel care a condus cu o mana de fier compania germana in ultimii ani nu mai are nicio pozitie in cadrul Grupului Vag.

De fapt, Winterkorn nu mai este presedinte executiv, insa mai pastreaza alte patru pozitii de top in birocratia gigantului auto iar una dintre ele este cea de CEO a celui mai mare actionar al companiei.  Este vorba despre firma de holding Porsche SE, bratul financiar al companiei descendentilor lui Ferdinand Porsche, companie care detine peste 50% din actiunile VW.

In 2008, Porsche Holding a preluat pachetul majoritar de actiuni in cadrul Grupului VW, care in schimb a pus mana pe marca Porsche si l-a pozitionat pe Winterkorn in fruntea holdingului. Astazi, chiar daca Winterkorn a demisionat din pozitia de CEO a Grupului nu a facut acelasi lucru si cu Porsche SE. Mai mult, Winterkorn a ramas presedintele consiliului de administratie Audi, Scania si noua divizie Truck & Bus.

Aceste pozitii raman inca sub semnul intrebarii, Winterkorn nu a dat vreun semnal ca ar dori sa demisioneze si din cadrul lor iar compania nu a facut vreo presiune inca in acest sens. Sunt lucruri care vor fi lamurite in perioada urmatoare, la fel si pachetul compensatoriu de circa 30 de milioane de euro pe care VW trebuie sa-l plateasca dupa retragerea lui Winterkorn.

Share