Mazda RX-VISION a fost numit cel mai frumos concept

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 27-01-2016

RX-vision

Conceptul sport Mazda RX-VISION, cu motor rotativ, a fost desemnat „Cea mai frumoasa masina-concept a anului” la editia cu numarul 31 a Festivalului International de Automobile. Ikua Maeda, coordonatorul international de design al Mazda, a acceptat premiul marti seara impreuna cu Kevin Rice, coordonatorul departamentului design din Europa, cu Julien Montousse, omologul sau din America de Nord, si cu designerul Mazda Norihito Iwao.

Este o noua apreciere acordata diviziei globale de design, care a castigat, in septembrie, la Concursul pentru brand-uri auto 2015, trei premii, inclusiv “Echipa anului”. RX-VISION a fost nominalizat alaturi de Bentley Exp10 Speed 6, Peugeot Fractal si Porsche Mission E. Conceptul Mazda a impartit podiumul cu ultimul dintre ele.

Lansat in noiembrie 2015 la Salonul de la Tokio, RX-VISION exprima spiritul de challenger. Cel mai nou concept al companiei este o transpunere fidela a filosofiei de design Kodo – sufletul miscarii. Proportiile sale bine definite „respira” performanta desi raman tributare istoriei bogate Mazda de masini sport cu tractiune spate si motor amplasat frontal. Intr-adevar, caracterul compact al trenului de rulare specific motorului rotativ permit obtinerea unor caracteristici cum ar fi, de exemplu, capota foarte joasa. Cu siguranta fanii marcii abia asteapta sa vada modelul in productia de serie.

RX-VISION poate fi vazut pana pe 31 ianuarie la Paris, la Hotel National des Invalides, in cadrul Festivalului International de Automobilism dedicat masinilor concept. Premiul se acorda vehiculului care intruchipeaza cel mai fidel design creativ. Este unul dintre cele patru mari premii ale evenimentului, iar castigatorii sunt alesi de un juriu format din experti si entuziasti din lumea motosport, arhitectura, moda si design.

Share