Mercedes introduce in gama modelul S65 AMG Cabriolet, cu motor V12

Share
| Scris de: Mihai Ivascu | 14-12-2015

000 (5)-004

In ciuda tendintei generale de reducere a cilindreei, cel mai mare cabriolet din gama Mercedes a primit impunatorul motor V12 de sase litri ce produce 621 CP si 1000 Nm.

Aproape toti constructorii cauta solutii pentru obtinerea performatelor dorite cu un consum cat mai mic de combustibil, iar asta inseamna in mare parte renuntarea la cativa cilindri si reducerea capacitatii, insa Mercedes nu vrea sa se desparta de motorul V12 de sase litri, a carui productie va fi, de fapt, marita.

E drept ca prestanta unei limuzine este sustinuta si de numarul cilindrilor de sub capota, asadar decizia germanilor nu ne surprinde, iar aparitia lui S65 AMG era doar o chestiune de timp.

Cei doisprezece cilindri produc 621 CP, suficienti pentru ca cel mai mare cabriolet din gama Mercedes sa poata atinge 100 km/h in doar 4,1 secunde. Viteza maxima este limitata la 250 km/h, insa prin achizitionarea pachetului „Driver”, stacheta va fi ridicata la 300 km/h.

Singura transmisie disponibila este AMG SpeedShift 7G-Tronic ce antreneaza rotile din spate, asadar singura grija a soferului este sa activeze toate sistemele de crestere a confortului atunci cand se ruleaza cu capota pliata, adica Aircap, Airscarf, sau incapzirea cotierelor.

Share