Mercedes lanseaza un serviciu de livrari cu drone

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 04-10-2017

Piata auto din viitor nu va mai fi deloc asa cum o cunoastem astazi. Introducerea masinilor electrice, a masinilor care merg singure sunt doar varful iceberg-ului a ceea ce va urma.

Conectivitatea dintre masini, platformele de car-sharing vor duce industria intr-o cu totul alta zona.  O astfel de zona o exploreaza Mercedes-Benz Vans, care incepe un program experimental de livrare prin drone.

Comenzile online din zona orasului elvetian Zurich vor fi livrate cu ajutorul dronelor. Sistemul de drone va fi oferit de americanii de la Metternet iar cel online de elvetienii de la Siroop. Timp de 3 saptamani, clientii care vor comanda prin platforma Siroop colete de pana in 2 kg vor primi coletul dintr-un Mercedes Vito modificat astfel incat pe plafonul sau sa aterizeze drona care il va transporta pana intr-un punct cheie. Odata livrat pachetul curierului Mercedes, drona se va retrage la baza.

Mercedes-Benz Vans spune ca s-au implicat in acest program pentru a strange informatii esentiale despre modul de functionare al unui sistem complex, inovator, de livrare a comenzilor in mediul urban.

Share