Mercedes spune ca adevaratul condus autonom mai are de asteptat vreo 10 ani

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 03-04-2017

Mercedes-Benz explica ca adevaratul condus autonom este la cel putin 10 ani departare. Prezent in paddock la Marele Premiu al Australiei, Jochen Haab, seful departamentului de teste de la Mercedes, a ca in acest moment, Mercedes se afla intre nivelul 2 si 3 al condusului autonom, mult departe de nivelul 5, considerat adevaratul condus suta la suta autonom.

“Sa ajungem la nivelul ala al condusului autonom cand masina te duce de la punctul A la punctul B si eventual sa programezi aceasta cursa, sa zicem chiar ca e un taxi fara sofer, si sa-i spui tu sa te duca la aeroport, iar pe drum tu sa-ti citesti mail-urile si masina sa mearga singura pana cand iti spune ca ai ajuns la destinatie, pana sa ajungem la acel nivel, eu cred ca mai dureaza cel putin un deceniu”, a explicat Jochen Haab.

Seful de la Mercedes a mai mentionat ca deocamdata nu e nevoie sa implementeze un hardware de nivelul 5 al condusului autonom, ca cei de la Tesla, pentru ca Mercedes-Benz ori face ceva calumea, ori nu-l mai face.

In ciuda celor declarate de oficialul german, facelift-ul lui S-Class care urmeaza sa debuteze in aceasta luna va avea cel mai avansat sistem de condus autonom de pe piata auto. Asadar, cei 10 ani pe care Mercedes ii cere pentru adevaratul condus autonom par sa fie din ce in ce mai plauzibili, oricat ar sugera Tesla ca drumul pana la condusul autonom nu va fi atat de indepartat.

Share