Nico Rosberg este noul campion mondial din Formula 1

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 28-11-2016

abu-dhabi-grand-prix-yas-marina-circuit

Nico Rosberg este noul campion mondial din Formula 1, la 34 de ani dupa ce tatal sau Keke Rosberg aducea un titlul mondial Finlandei. Pilotul german de la Mercedes-AMG a terminat ultima cursa a sezonului pe locul al doilea, in spatele coechiperului Lewis Hamilton si s-a incununat pentru prima oara in cariera cu titlul mondial.

Nico Rosberg devine al doilea pilot din istoria Marelui Circ care dubleaza titlul mondial castigat de tata, dupa Damon Hill. Cursa de pe circuitul Yas Marina nu a fost una linistita.

Desi Rosberg avea nevoie de un loc 3 pentru a fi sigur de titlul mondial, Hamilton a incercat mai multe manevre prin care sa-l arunce pe coechiperul sau in spatele grupului de frunte, condus de Vettel. In urma lui Vettel s-a pozitionat Max Verstappen, revelatia acestui senzon, care a reusit o cursa senzationala de revenire de pe ultimul loc.

Cursa din Abu Dhabi a marcat sfarsitul carierei a doi piloti legendari, Felipe Massa, care s-a despartit de Formula 1 cu o noua clare in puncte, si Jenson Button, care a fost nevoit insa sa abandoneze.

Share