Geneva LIVE: Nissan Qashqai facelift

Share
| Scris de: Bogdan Pispiris | 07-03-2017

Gama de SUV-uri Nissan este bine pusa la punct, dar asta nu insemna ca lucrurile nu pot fi imbunatatite. La Salonul Auto de la Geneva, constructorul japonez a adus un Qasqai imbunatatit din toate puctele de vedere, mai putin gama de motoare, care ramane identica.

Cele mai vizibile scimbari sunt de ordin estetic, unde nu avem cum sa nu observam partea frontala redesenata, ce aduce un aer premium, chiar daca diferentele nu sunt atat de mari. Modificarile aduse capotei motorului si grupurilor optice accentueaza diferenta dintre farurile cu halogen si cele LED, iar stopurile au fost actualizate si ele pentru a se ncadra mai bine in noul design.

Nissan ne spune ca habitaclul a fost deasemenea restilizat, iar materialele folosite sunt de o calitate mai buna. Plansa de bord are un design nou, ca si volanul multifunctional ce include comenzile noului sistem multimedia.

La capitolul tehnologie, cel mai mare pas inainte il represinta inplementarea sistemului semiautonom ProPilot, ce poate prelua controlul asupra volanului, acceleratiei si franei, atunci cand masina circula pe autostrada.Farnarea automata de urgenta poate detecta de acum si pietonii, asadar un plus pentru siguranta, capitol unde Nissan a depus eforturi pentru a oferi cele mai avansate sisteme de asistare a soferului, disponibile de acum si pe Qashqai.

Share