Noul autocar Mercedes-Benz Tourismo RHD

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 19-06-2017

Mercedes-Benz lanseaza in premiera mondiala noul Tourismo. Pornind de la caracteristicile care au consacrat acest model – eficienta maxima a costurilor, siguranta, functionalitate si confort, noul Tourismo RHD promite sa impresioneze deopotriva companiile, pasagerii si soferii. Cu o gama extinsa de versiuni de dotare si motorizare, noul Tourismo RHD este deosebit de polivalent. Mercedes-Benz Tourismo este cel mai des utilizat pentru curse de distante mari si curse comerciale sau expres, excursii si, ocazional, in curse speciale in regim urban. Aceasta polivalenta consolideaza pozitia noului Tourismo RHD drept noua stea pe segmentul business, evidentiind viziunea Mercedes-Benz asupra gamei de autobuze si autocare. Noul Tourismo RHD urmeaza sa inlocuiasca cel mai bine vandut autocar cu podea ridicata din Europa dupa unsprezece ani. Productia in serie a Tourismo RHD va incepe in luna iulie a acestui an, toate modelele urmand a deveni disponibile pe piata pana la sfarsitul anului 2017.

Economie: costuri minime, performanta maxima

Pentru companii, eficienta maxima a costurilor inseamna, in primul rand, costuri minime. Noul Tourismo RHD vine in intampinarea acestei nevoi, reducand consumul de combustibil cu aproximativ 4,5% fata de predecesorul sau, in principal prin optimizarea aerodinamicii si prin proiectarea unei caroserii complet noi, elegante si cu o greutate redusa. Economiile se ridica pana la 7% in cazul pachetului de eficienta al noii generatii de motoare OM 470, lansata pe piata in vara anului 2016. Configuratia pentru Tourismo RHD are la baza cea mai noua generatie de motoare Mercedes-Benz OM 470, cu sase cilindri in linie, cilindree de 10,7 l si pachet de eficienta. Varful de gama in materie de motorizari, cu 335 kW (456 CP), combina dinamica remarcabila cu consumul redus de combustibil. O alta noutate a Tourismo RHD consta in motorul compact Mercedes-Benz OM 936, cu sase cilindri in linie, cilindree de 7,7 l si 260 kW (354 CP). Acesta imbina consumul mic de combustibil cu o greutate redusa a autovehiculului, ceea ce ii confera o capacitate extinsa de depozitare si o eficienta ridicata la nivel de costuri.

Cu noile echipari optionale, precum Predictive Powertrain Control (PPC) sau Eco Driver Feedback (EDF), consumul de combustibil si emisiile pot fi reduse si mai mult.

Siguranta: niciun alt autocar din aceasta categorie nu este mai sigur

Sistemul de franare de urgenta Active Brake Assist 3 (ABA 3), functia Stop/Start Assist, pentru conditii de trafic aglomerat, si sistemul de detectare a somnolentei Attention Assist (AtAs) sunt doar trei exemple ale tehnologiei sofisticate de siguranta a noului Tourismo RHD. Gama vasta de elemente de siguranta poate fi configurata individual pentru a se potrivi cu modul principal de utilizare al autocarului. Pachetul standard de tehnologie de siguranta cu care este echipat noul autocar este exemplar, iar daca include toate dotarile de siguranta, este de nedepasit.

Si in ceea ce priveste siguranta pasiva, Tourismo RHD stabileste noi standarde in segmental sau: in cazul unui eventual accident, sistemul Front Collision Guard (FCG) protejeaza soferul si copilotul in caz de coliziuni. Mai mult, constructia complet noua a noului sasiului inelar al autocarului asigura suficient spatiu, atat pasagerilor, cat si soferului, in caz de rastunare.

Confort: interior luminos, scaune noi, dotari personalizate

Noul Tourismo RHD le ofera pasagerilor o ambianta excelenta. Usile si treptele de acces au un design ergonomic si permit cu usurinta accesul in autocar, iar interiorul are un design placut, aerisit. Un alt aspect ce merita evidentiat este noutatea scaunelor Softline: imprimeul in forma de diamant al scaunelor si tetierelor aminteste de limuzinele Mercedes-Benz. Cu o gama variata de imprimeuri pentru podele, optiuni de tesaturi pentru scaune, pereti laterali, perdele, partea inferioara a rafturilor pentru bagaje si plafonul central, noul Tourismo RHD este un autocar ce impresioneaza prin gama de optiuni de personalizare.

La fel de atragatoare sunt si seturile de serviciu, disponibile cu diverse decoratiuni. Noul design al bucatariei din autocarul Tourismo RHD, cu o multitudine de echipamente, imbunatateste confortul pasagerilor, la fel ca noul sistem de climatizare: control bi-zonal cu reglare automata si doua circuite separate pentru incalzire si climatizare asigura o temperatura constanta la bord.

Functionalitate: patru modele, doua cabine, un autocar cu podea ridicata deosebit de adaptabil

Pentru o companie, un autocar este o investitie; pentru soferi, acesta este locul lor de munca. Ambii au asteptari extrem de ridicate in ceea ce priveste functionalitatea. Noul Tourismo RHD se ridica la aceste asteptari datorita sistemului sau modular. Cu patru modele de trei lungimi diferite, acest model de autocar cu podea ridicata acopera toate cerintele. O alta noutate este faptul ca toate modelele sunt disponibile cu volan pe stanga sau pe dreapta.

O alta caracteristica deosebita a noului Tourismo este posibilitatea de a alege intre doua cabine pentru oricare dintre modelele cu volan pe partea stanga: companiile pot alege varianta Cockpit Basic Plus sau varianta Cockpit Comfort Plus, pentru un plus de confort. Designul, volanul multifunctional si noul panou de bord cu afisaj color TFT sunt identice in ambele variante. Cu toate acestea, difera forma si modul de functionare. Cockpit Comfort Plus se diferentiaza, de exemplu, prin sistemul Coach Multimedia System CMS in versiunea double-DIN si prin utilizarea placutelor decorative.

Ambele cabine exprima individualitatea noului Tourismo RHD – ofera costuri mai eficiente, siguranta, confort si functionalitate, toate la comanda.

Share