Noul Smart Fortwo cabrio a fost lansat in Romania

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 20-05-2016

??????????
??????????

Noul Smart Fortwo cabrio a intrat pe scena auto ca un model emblematic al noii game. Smart-ul decapotabil cu doua locuri este disponibil pentru comanda la Autoklass Pipera la un pret de pornire de 15.762 euro cu TVA inclus. Pentru comanda sunt disponibile doua variante de motorizare cuplate la transmisia automata twinamic. Variantele cu transmisie manuala urmeaza sa fie lansate in perioada urmatoare. Alaturi de cele patru linii de echipare – standard, passion, prime si proxy – clientii au oportunitatea de a alege dintr-o gama larga de dotari optionale care le vor spori gradul de siguranta si confort.

Trei autoturisme intr-unul singur: la simpla atingere a unui buton, noul smart fortwo cabrio se transforma, din binecunoscutul model cu doua locuri si habitaclu inchis, intr-un autovehicul dotat cu acoperis retractabil din material textil sau intr-un cabriolet veritabil cu plafonul complet pliat. Astfel, experienta de condus in aer liber poate fi adaptata vremii sau dispozitiei soferului. Flexibilitatea oferita de plafonul pliabil „tritop” si de traversele detasabile amplasate pe acoperis reprezinta o caracteristica speciala, insa nu doar in acest segment. In acelasi timp, noul smart fortwo cabrio este singurul cabriolet autentic din clasa sa.

„Noul Smart Fortwo cabrio este sinonim cu conceptul de <<joie de vivre>> – o stare de spirit ce descrie perfect brandul nostru”, a declarat Annette Winkler, Director Smart. „Practic, plin de emotie si inovativ – acestea sunt valorile fundamentale ale smart integrate perfect in toate autovehiculele noastre. Noul smart fortwo cabrio se focuseaza pe emotie – acesta este un automobil care evidentiaza intr-un mod special bucuria de a trai. smart fortwo cabrio este cea mai cool versiune a generatiei noastre – pe scurt, simbolul simbolurilor”.

??????????
??????????

Aproximativ 220.000 de fani ai Smart cabrio au optat pentru modelele precedente.

Noul smart fortwo cabrio (cu o lungime de 2.69 m, o latime de 1.66 m si o inaltime de 1.55 m) este usor de recunoscut ca facand parte din noua generatie smart: cel de-al treilea model evidentiaza filosofia de design „FUN.ctional” specifica smart, definita de doi poli – inima si mintea. Limbajul designului este simplu, clar si progresiv. Acesta include conturul tipic cu prelungiri foarte scurte, linii, forme si suprafete clare si, desigur, celula de siguranta tridion. Avand o grila cu design de tip fagure si faruri rombice, aspectul frontal al unui smart este inconfundabil. Stalpul B este mai mic decat cel de la modelul cu habitaclu inchis, iar designul celulei de siguranta tridion este progresiv, oferind noului smart un aspect mai sportiv si concentrat.

Plafonul din material textil se poate deschide in mod automat in 12 secunde – chiar si cand autoturismul ruleaza cu viteza mare. Cu ajutorul cheii cu trei butoane, plafonul poate fi ridicat si din exteriorul masinii, prin intermediul telecomenzii.

In prima faza, noul cabrio va fi echipat cu motorizari in trei cilindri de ultima generatie, disponibile in doua versiuni: cu o putere de 52kW (71 CP)  sau 66kW (90 CP). La momentul lansarii, ambele variante de motor dispun de transmisie cu dublu ambreiaj twinamic, iar transmisia manuala cu cinci viteze va fi lansata in perioada urmatoare.

??????????
??????????
Share