Noul Toyota Avensis, lansat in Romania

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 06-10-2015

Toyota-Avensis-2

Toyota lanseaza in Romania noul Avensis, la un pret de plecare de 20.240 euro cu TVA. Toyota Romania anunta un discount valabil in perioada aceasta, care coboara pretul la 17.740 euro cu TVA. Noul Avensis vine echipat cu un design atractiv, stil dinamic si incredere fara compromisuri. De la farurile LED, la forma stopurilor stilizate in forma de V – design-ul noului Avensis este plin de agilitate.

Proiectat ergonomic, interiorul este unul extrem de spatios, oferind un spatiu extrem de generos si pasagerilor din spate. Habitaclul cu finisaje meticulos realizate este primitor si impresioneaza prin calitatea materialelor.

Toyota Avensis are 5 usi, o lungime de 4,75 metri pentru versiunea sedan si 4,82 metri pentru versiunea Touring Sports (cu 4centimetri mai mult, fata de modelul actual), un ampatament nemodificat, 2,7 metri, si o inaltime de 1,48 metri.

Noul Avensis este disponibil in Romania in 4 niveluri de echipare – Comfort (varianta standard de echipare), Executive, Elegance si Luxury.

Varianta standard de echipare -Comfort- are in dotare la interior, printre altele, oglinda interioara electrocromatica,radio CD&MP3 cu 6 boxe, geamuri electrice fata, computer de bord TFT, iar la exterior beneficiaza de oglinzi exterioare reglabile electric & incalzite, geamuri spate cu tenta verde si lumini de zi LED.Toyota pune un accent deosebit pe siguranta pasagerilor si a pietonilor si de aceea, chiar in echiparea standard, noul model contine sistemul de siguranta activa Pre-Crash, ce include sistemul Pre-Impact, asistenta la franare si franare de urgenta autonoma (AEB).  De asemenea, varianta Comfort include sistemele de anti-blocare a rotilor la franare (ABS) cu sistem de distributie electronica a fortei de franare (EBD), de asistenta la franare (BA), de control al stabilitatii plus (VSC+), de control al tractiunii (TRC), de asistenta la pornirea in rampa (HAC) si functie de semnalizare a franarii de urgenta.

Fata de echiparea standard, Executive beneficiaza in plus de sistem multimedia Toyota Touch cu sistem inteligent de acces si control al functiilor on-board, cu ecran tactil 8” color, camera video marsarier, sistem de sigurantaToyota Safety Sense, proiectoare pentru ceata, scaun sofer cu suport lombar electric, tapiterie stofa cu inserturi Alcantara, Cruise Control cu limitator de viteza.

Varianta de echipare Elegancevine in plus fata de varianta Executive cu jante aliaj 17”, faruri LED, tapiterie piele cu inserturi Alcantara, faruri de ceata cu functie de urmarire a traseului, geamuri fumurii (spate), dar si sistemul de pornire fara cheie -Smart Entry & Push Start.

In plus, echiparea Luxury ofera un sistem audio cu 10 difuzoare, tapiterie piele, faruri LED autoadaptive, sistem de spalare pentru faruri, jante aliaj 18”, scaune sofer & pasager reglabile electric pe 8 directii, dar si sistemul Toyota Touch 2 with Go Plus care include functiile de comanda vocala, pentru minimalizarea gradului de distragere a atentiei, si Map Care, pentru ca dumneavoastra sa fiti mereu pe drumul cel bun.

In ceea ce priveste motorizarile, noul Avensis se lanseaza cu 3 motorizari pe benzina si 2 motorizari diesel:

  • 1,6 litri benzina Valvematic / 132 CP, disponibila cu cutie manuala in 6 trepte, cu un consum de la 6,1 l/100 km;
  • 1,8 litri benzina Valvematic cu cutie manuala in 6 trepte si automata (Multidrive S)/ 147 CP, cu un consum de la 5,9l/100 km;
  • 2,0 litri benzina/ 152 CP, disponibila cu cutie automata (Multidrive S), consum de la 6,2 l/100 km;
  • 1,6 L D-4D motorina / 112 CP, disponibila cu cutie manuala in 6 trepte, cu un consum de la 4,2 l/100 km
  • 2,0 L D-4D motorina / 143 CP, disponibila cu cutie manuala in 6 trepte, cu un consum de la 4,5 l/100 km.

Si in privinta emisiilor de CO2, noua generatie Avensis beneficiaza de imbunatatiri. Pentru motorul de 1,6 benzina, emisiile de CO2 in ciclu mixt sunt de la 142 g/km, pentru motorul de 1,8 benzina, de la 138 g/km, pentru varianta 2.0 benzina, sunt de la 144g/km. Pentru versiunile diesel, la motorul 1,6 L, emisiile de CO2 sunt de 108 g/km, iar motorul 2,0 are emisii de la 119 g/km.

Share