Numele revistei Playboy a fost dat de un fost producator auto

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 29-09-2017

Hugh Hefner, fondatorul revistei Playboy, a decedat la varsta de 91 ani. Legendarul editor al revistei pentru adulti recunoscut pentru halatul din matase si viata de budoar dusa, a folosit numele unui producator auto defunct in momentul in care a lansat Playboy.

Putini stiu ca Playboy Automobile Company a luat fiinta in 1947 in Buffalo, New York, si a activat pana in 1951, cand a dat faliment. In cei 4 ani, Playboy a produs 97 de masini, care nu au avut insa succes, iar cel mai notabil model a fost Continental, o masina de mici dimensiuni care avea 40 cai putere si o viteza maxima de 120 km/h.

La doi ani dupa esecul companiei auto, numele Playboy revine in cu totul alta forma, cea a unei reviste de adulti ajunsa azi mai mult decat celebra.  Denumirea revistei a fost ideea unei foste angajate a Playboy Automobile, care i-a sugerat prietenului fiului ei folosirea acestei denumiri. Prietenul fiului era Hugh Hefner.,

Primul Playmate al anului 1953 a fost Lisa Winters si nu e intamplator ca ea a pozat intr-o masina la sedinta foto dedicata premiului obtinut.

Share