Paris LIVE: Audi RS3 Sedan isi prezinta cei 400 CP

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 30-09-2016

Static photoColour: Catalunya Red

Cea mai puternica versiune din gama modelului A3 de la Audi a fost lansata la Salonului Auto de la Paris.

Cum A3 Sportback s-a dovedit a nu suficient cu 367 cai putere si un cuplu maxim de 465 Nm, versiunea sedan RS3 aduce mai multa putere de la legendarul motor de 2.5 litri cu 5 cilindri, capabil, gratie unor mici imbunatatiri, sa dezvolte 400 cai putere si 480 Nm pe Audi RS3 Sedan.

Cu acest bagaj de putere, motorul de 2.5 litri devine cel mai puternic de pe piata in gama propulsorelor cu 5 cilindri. Noul Audi RS3 Sedan accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,1 secunde si poate atinge viteza maxima de 280 km/h.

Static photoColour: Catalunya Red

In mod evident, inginerii Audi au avut mult mai multa treaba decat designerii, care au mers pe mana unei estetici destul de cuminti. Cat despre ingineri, acestia au creat o masina extrem de manevrabila in regim de performanta, punand la punct o tractiune integrala care transmite variabil puterea catre cele patru roti, in functie de necesitatile existente.  Astfel, modelul devine extrem de manevrabil in principal pe virajele complicate, abordate la viteze mari.

Cockpit

Designerii au conceput totusi un kit aerodinamic de caroserie, care ofera o agresivitate vizuala bione-venita si care are rolul de a imbunatati aerodinamica masinii.

La interior, noul Audi RS3 Sedan vine cu un display central de 7 inch si ceasuri analog pentru instrumentarul de bord, prevazut chiar si cu cronometru pentru inregistrarea timpilor. Cu toate acestea, Audi oferea optional si sistemul sau virtual cockpit.

Dynamic photoColour: Catalunya Red Dynamic photoColour: Catalunya Red Interior

Share