Porsche respinge ideea unui 911 electric

Share
| Scris de: Bogdan Pispiris | 26-07-2016

porsche-911-endurance-racing-edition-1_2560Constructorul german ne-a demonstrat că poate construi un model electric foarte performant cu conceptul Mission E, însă o versiune electrică a actualului 911 iese din calcul pentru că ar fi prea grea.

Într-un interviu pentru Drive, şeful de proiect 911, August Achleitner, a declarat că “piaţa nu este pregătită deocamdată pentru un 911 hibrid sau electric, iar o astfel de maşină ar avea multe dezavantaje din cauza masei suplimentare”. Achleitner admite ca lucrurile ar putea sta altfel peste zece ani, o dată cu lansarea generaţiei următoare, însă fanii se aşteptau la acest lucru încă de pe acum.

La începutul acestui an, Porsche a anunţat că va oferi în viitorul apropiat o versiune electrică sau hibrid pe fiecare model din gamă, dar se pare că pentru 911 o să avem ceva mai mult de aşteptat.

Conceptul Mission E însă va apărea ceva mai repede, până în 2020, şi va oferi performanţe suficiente pentru a depăşi Tesla Model S, adică o putere de 600 CP, wireless charging şi o autonomie de 500 km.

Share