Porsche si-a ales cele mai valoroase 5 masini din istoria sa

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 06-12-2018

Seria de clipuri video prin care Porsche rascoleste prin istoria sa, denumita Top 5, continua cu un episod dedicat celor mai valoroase masini ale marcii din intrega existenta a companiei din Stuttgart. Cele 5 automobile include de Porsche in acest top isi pot disputa chiar si tiulul de cele mai bune Porsche-uri din istorie. Cum clasamentele sunt oricum subiective, Porsche se limiteaza de aceasta data sa ofere un top 5 al celor mai scumpe masini.

Marca germana scoate in evidenta modelul Porsche 550A Spyder din 1956, facut celebru in urma unei evident foarte trist. Este masina in care a decedat legendarul actor James Dean, rebelul fara cauza al unei generatii care statea sa se nasca dupa ororile celui de Al Doilea Razboi Mondial.

Din cel mai nou top 5 realizat de Porsche nu putea lipsi modelul provenit din lumea curselor – 911 GT1-, construit in 20 de exemplare, pentru a fi omologat pentru sosea.

Printre cele mai valoroase modele se numara campionii din cursele de automobilism, modele precum Porsche 956 din 1983, model care a detinut recordul pe Nurburgring timp de 35 de ani.  Propulsat de un motor turbo cu 6 cilindri in linie,  Porsche 956 dezvolta 600 cai putere si putea depasi 350 km/h.

Lista completa a celor mai valoroase modele pe care Porsche le-a ales din istoria sa este oferita in clipul de mai jos!

Share