Prototipul Ferrari Dino, vandut pentru 4,4 milioane euro

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 13-02-2017

1966-Dino-206-P-Berlinetta-Speciale

Ferrari a facut un singur model de buget, vorba vine, si l-a numit dupa fiul fondatorului Enzo – Dino. Primul exemplar Ferrari Dino a luat forma unui prototip care a purtat indicativul 206 Berlinetta Speciale.

Masina a fost mereu o amintire a fiului pierdut la 24 de ani pentru parintele Ferrari iar primul Ferrari Dino a avut cu atat mai mult o incarcatura deosebita. Astazi, acea masina pastratata fara cusur a reusit sa incaseze nu mai putin de 4,4 milioane dolari la o licitatie.

Ferrari Dino a beneficiat de un motor montat central si o caroserie manufacturata de Pininfarina. Toata povestea acestui Ferarri Dino 206 incepe de la numele si amintirea lui Pininfarina. Dupa ce Automobile Club de l’Ouest a creat la Le Mans un muzeu dedicat celebrului designer, fiul Sergio Pininfarina, cel care detinea conceptul Dino, l-a donat acestui muzeu.

Ajuns in faliment, muzeul a trebuit sa stranga fonduri si a scos la vanzare aceasta Berlinetta Speciale construita in 1966 pentru care s-au incasa 4,4 milioane euro.

Share