Renault prezinta primul teaser cu noul Megane RS

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 30-03-2017

Renault a prezentat primul teaser cu noul Megane RS, model pe care il promite publicului „in curand”, ceea ce poate fi tradus cu septembrie 2017, la un an dupa ce Megane III RS a iesit din productie. In acest moment, Renault nu spune nimic despre viitorul rival al modelelor Focus RS si Golf GTI, din imaginea teaser lasand la vedere doar blocurile optice prevazute cu LED-uri.

Insa, cand cearsaful va fi fost ridicat de pe noul Renault Megane RS, noua generatie a hot hatch-ului va dispune de un kit de caroserie mai agresiv si de o latime mai mare decat actualul Megane IV GT.

Desi s-a pus in discutie schimbarea tractiunii fata cu tractiunea spate, este aproape imposibil ca Renault sa recurca la o asemenea masura care ar scoate modelul din batalia pentru cel mai rapid model cu tractiune FWD.

Mai mult, Renault va pregatit cu siguranta un hatchback de inalta performanta doar in varianta cu 5 usi, fara o versiune coupe cu 3. Cea mai mare necunoscuta ramane puterea motorului, estimata de unele voci undeva la 300 cai, asta daca Renault va ramane pe turbo-ul 2.0.

O alta varianta ar fi adoptarea noului turbo de 1.8 litri folosit pe recentul Alpine A110, care dezvolta 252 cai putere, dar care ar putea sa dezvolte chiar mai mult de 300 cai.

Noul Renault Megane RS ar putea fi lansat la Salonul Auto de la Frankfurt, din luna septembrie a acestui an.

Share