Renault se implica in cercetarea masinilor autonome

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 15-03-2017

 

Renault şi Heudiasyc, unitatea de cercetare comuna a Universitatii de Tehnologie din Compiègne şi a Centrului National Francez de Cercetari Atiintifice (CNRS), vor crea laboratorul SIVA, un centru specializat in sisteme de localizare şi de perceptie pentru vehiculele autonome.

Laboratoarele comune sunt dovada unui parteneriat intre o unitate de cercetare ai o companie privata, care are ca scop principal sustinerea cercetarii pe termen lung. Partenerii au semnat un acord pentru o perioada de cel putin patru ani, cu posibilitate de reinnoire, document ce stabileate normele cu privire la modul in care sunt utilizate rezultatele ai aspectele ce tin de proprietatea intelectuala.

Cercetarile echipelor se vor concentra pe fiabilitatea, integritatea ai acuratetea sistemelor de perceptie ai de localizare pentru navigatia vehiculelor autonome comunicante. Datele analizate vor proveni nu numai de la senzorii de pe vehicule, dar ai de pe cardurile de navigatie pre-stabilite ai din exterior, prin intermediul conexiunilor dinamice catre alti utilizatori ai drumurilor ai infrastructurii.

Cu un management inteligent al combinatiei de date multiple, vehiculul va avea o capacitate mai buna de a se situa in mediul sau, lucru pe care nu l-ar putea face doar cu senzorii proprii.

Share