Renault Sport Racing anunta parteneriatul cu BP si Castrol

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 27-01-2017

renault-logo

BP si Renault Sport Racing au anuntat astazi un nou parteneriat care va aduce compania internationala de petrol alaturi de echipa de Formula 1 Renault Sport, oferindu-i suport in lupta pentru Campionatul Mondial din urmatorii 5 ani. BP si Castrol, brand-ul mondial de lubrifianti al companiei petroliere, vor furniza combustibil si lubrifianti pentru urmatorul sezon de Formula 1, care va debuta in luna martie la Melbourne, Australia.

Reintoarcerea BP si Castrol – marci cu o impresionanta istorie in motorsport, reprezinta o veste foarte buna si deschide noi oportunitati pentru echipa noastra de Formula 1. Angajamentul BP evidentiaza interesul in crestere al marilor companii multinationale fata de Formula 1. Suntem foarte mandri si motivati sa avem un partener tehnic si un sponsor de acest calibru.” a spus Jerome Stoll, Presedinte Renault Sport.

Tufan Erginbilgic, director executiv BP Downstream, a adaugat: “Dezvoltarea tehnologiilor de inalta calitate in domeniul combustibilului si lubrifiantilor reprezinta prioritatea BP. Acest parteneriat creeaza oportunitati extraordinare pentru echipele Renault si BP de a lucra impreuna si de a ne promova tehnologiile de ultima generatie in lumea atat de competitiva a Formulei 1.

Noile reglementari referitoare la aerodinamica, deja in vigoare pentru sezonul F1 2017, vor determina cresterea exigentelor ce privesc motoarele“, a adaugat Cyril Abiteboul, CEO al Renault Sport Racing. “Prin urmare, carburantii si lubrifiantii vor avea o influenta mai mare asupra performantei generale a monoposturilordecat au avut-o atunci cand noile tipuri de motopropulsoare au fost introduse in 2014. Echipele BP si Castrol sunt foarte entuziaste si motivate in fata provocarilor oferite de Formula 1 si suntem siguri ca ne vor ajuta sa ne atingem obiectivele in 2017, dar si in viitor“, a mai spus acesta.

BP si Castrol vor fi furnizorii oficiali de combustibil si lubrifianti ai Renault Sport Formula One prin intermediul brandurilor BP Ultimate si Castrol EDGE. Cea mai recenta colaborare intre cele doua companii a fost in sezonul 1997, cand Williams Renault a castigat titlul la constructori si titlul la piloti in Formula 1.

 

 

Share