Renault sustine festivalul Les Films de Cannes a Bucarest

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 13-10-2017

Renault devine partener oficial al festivalului Les Films de Cannes a Bucarest, ajuns la a 8-a editie, eveniment care se va desfasura in perioada 13 – 22 octombrie.

Prin initiativa sa de sustinere a unuia dintre cele mai importante festivaluri cinematografice din Romania, Renault continua traditia indelungata a parteneriatului Groupe Renault cu Festival de Cannes, a carui istorie dateaza inca din anul 1983.

„Renault a incurajat mereu evenimentele culturale, pentru ca, asa cum a sustinut si Cristian Mungiu, fiecare dintre noi trebuie sa faca, macar din cand in cand, un efort cultural. Iar Renault si-a asumat de-a lungul timpului numeroase initiative din zona cultural – artistica datorita pasiunii noastre pentru creativitate, design si inovatie, atribute reprezentative ale marcii. Astfel, prin parteneriatul incheiat, Groupe Renault va oferi sprijin Festivalului Les Films de Cannes a Bucarest, iar Renault Megane va fi masina oficiala a acestui eveniment pana in anul 2019” a declarat Yves Caracatzanis, Presedinte Director General Dacia si Director General Groupe Renault Romania.

Dupa ce a convins anul acesta juriul din Romania, obtinand titlul «Masina Anului», Renault Megane Sedan este asteptat sub lumina reflectoarelor la Festivalul Les Filmes de Cannes a Bucarest. Cu o silueta eleganta, un interior confortabil si rafinat, berlina de segment C va insoti membrii juriului, actorii invitati si alti parteneri pe toata durata evenimentului.

Editia din acest an a festivalului va reuni numerosi cineasti de renume si se va desfasura concomitent in sapte orase din Romania. Astfel, pe langa proiectiile din Bucuresti, care vor avea loc la CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Eforie si Cinema Muzeul Taranului Roman, editiile regionale vor fi gazduite la Brasov, Cluj, Timisoara, Arad, Iasi si Suceava.

Festivalul Les Films de Cannes a Bucarest aduce cinefililor cele mai aplaudate filme de pe Croazeta. Sectiunea ”Ziua de Aur”, sustinuta de Renault, va avea loc in data de 21 octombrie la CinemaPRO si va oferi spectatorilor un maraton unic al filmelor care au fost premiate anul acesta: «On body and soul» care a obtinut Ursul de Aur la Berlin, mult asteptatul  ”The Square”, castigatorul din acest an al Palme d`Or si “The shape of water” premiat cu Leul de aur la Venetia.

Share