Romania, reprezentata in Raliului Portugaliei, etapa din Campionatul Mondial de Raliuri

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 18-05-2017

Cea de-a doua etapa a stagiunii WRC 2, Rally de Portugal 2017, va fi abordata de catre juniorul Napoca Rally Academy, Simone Tempestini, dupa ce in runda precedenta, in Corsica, a reusit cea mai buna performanta din istoria prezentelor românesti in Campionatul Mondial de Raliuri.

Simone Tempestini va lua startul, asa cum ne-a obisnuit in acest sezon, la volanul unui Citroen DS3 R5. In perspectiva programului WRC 2 din Campionatul Mondial, tinta sa din 2017, Simone vine dupa o prima etapa, Tour de Corse, unde a terminat raliul pe locul 4 si pe locul 13 in clasamentul general.

Ajuns de câteva zile in Portugalia, Tempestini junior a reusit sa efectueze o scurta sesiune de teste pe macadam, fiind prima data când a interactionat pe aceasta suprafata cu un Citroen in configuratie R5, iar concluziile au fost incurajatoare.

In Portugalia, Simone il va avea in dreapta pe experimentatul navigator Giovanni Bernacchini, alaturi de care va efectua tot programul international din 2017. Rally de Portugal, care se organizeaza inca din 1967 si care a fost declarat de cinci ori ca fiind cel mai frumos raliu din lume (totodata, una dintre cele mai dure etape de macadam din calendar pentru materialul de concurs), se va desfasura in perioada 18 – 21 mai, va avea un numar de 19 probe speciale care vor insuma nu mai putin de 349,17 kilometri. Parcul de service va fi localizat in orasul Matosinhos.

Inca nu am reusit sa parcurg kilometrii pe care mi-i doream ca sa ma acomodez cu masina pentru WRC 2. In continuare simt ca nu ma cunosc foarte bine cu DS3 R5, nu am avut ocazia sa fac teste cum as fi dorit inainte de Portugalia, ci doar o scurta sesiune acum câteva zile, despre care pot spune ca a decurs bine. Am terminat recunoasterile, probele sunt foarte dure, asa cum ma asteptam. Va fi important pentru a doua trecere sa examinam foarte bine suprafata si sa nu picam in „capcanele” care se vor ivi. Am revenit pe macadam, suprafata mea preferata si voi incerca sa am un ritm bun. Imi place Raliul Portugaliei, va fi o placere sa pilotez aici, mai ales ca stim ca vor fi multi fani pe marginea probelor speciale. Avem o motivatie in plus dupa Tour de Corse, vom incerca sa repetam evolutia, dar va fi si mai greu”, a declarat Simone Tempestini inaine de aventura din Portugalia.

Share