Scandalul VW: 11 milioane de masini au masluit testele de emisii

Share
| Scris de: Robert Gherghe | 22-09-2015

volkswagen-scandal

Grupul VW, al doilea producator auto al lumii, a remis astazi un comunicat de presa in care anunta ca sunt 11 milioane de masini comercializate de companie care fac obiectul trisarii la teste le de emisii si consum.

Scandalul VW a luat proportii colosale dupa ce Agentia de Mediu din SUA a identificat 482.000 de automobile VW cu motorizarea 2.0 TDI (diesel) care au pacalit prin folosirea unui software testele oficiale  privind emisiile. Masinile VW emiteau in realitate emisii peste limitele impuse de lege. VW a recunoscut de ieri ca a trisat la aceste teste iar astazi anunta cate astfel de masini circula libere in intreaga lume.

Compania anunta ca a alocat un buget de 6,5 miliarde de euro pentru repararea fiecarui vehicul in parte, insa mai multe se vor cunoaste mai multe decat dupa la incheierea unei investigatii interne. VW anunta clientii ca acel software folosit pentru a trisa la testele de emisii nu are niciun efect asupra automobilului.

Problema in care se regaseste cel mai mare producator auto din Europa a primit  un punct de vedere si din partea cancelarului german, Angela Merkel, care a cerut „transparenta totala” liderilor companiei VW.  In accelasi timp, Michael Horn, seful VW America declara direct: „Am dat-o in bara”. Ieri, actiunile VW au scazut la bursa cu 20%, ceea ce reprezinta o valoare de piata de 15,6 miliarde de euro.

Share